27 aprilie 2012

Transferul de Imagine

Dupa (prea) multe incercari nereusite de a face transfer de imagine cu Fimo lichid... grrrr... am descoperit solutia in Mediumul de Transfer de la Lefranc & Bourgeois pentru transfer de imagine de pe hartie!


Pelicula cu imaginea transferata
 Este absolut fenomental (chiar daca iti ia cateva ore sa faci transferul)!


Mediumul are o consistenta albicioasa si lichida (parca e lapte) si un miros aparte - dar nu atat de intepator si iritant ca cel de Fimo lichid! Se aplica cu o pensula, in straturi. Daca primul strat il aplici prin pensulare orizontala (de la stanga spre dreapta), se lasa 20minute la uscat, al doilea strat se aplica prin pensulare verticala (de sus in jos). Se aplica vreo 4straturi (cu cate 20minute timp de uscare intre ele), iar apoi se lasa la uscat cateva ore bune. Se creeaza o pelicula cauciucata si putin elastica. Hartia se indeparteaza prin umezire si frecare cu degetul - se fac "firmituri", dar ramne imaginea pe pelicula cauciucata. Aceasta pelicula se aplica apoi cu adeziv de decupaj pe orice suprafata si se decoreaza astfel bijuterii, rame, cutii etc.

Interesant nu?!
Sunt curioasa si de alte mediumuri de transfer, imi recomandati ceva?

Pe o sticluta de 75ml am dat aproape 30lei. Mediumul fiind foarte lichid, chiar daca aplic 4straturi, se consuma foarte putin! Cred ca sticluta asta ma tine 2ani :)))

26 aprilie 2012

Let's DANCE

Daca as avea pene..as fi infoiata ca un strutz ! Saptamana trecuta am fost la Friday Night Dancers si am castigat !

....am castigat la categoria impresie artistica...nu la dans! :))) ...la dans sunt praf!.... una din dorintele mele la capitolul lucruri de facut in viata asta este sa invat sa dansez in scheme, cu flic-flacuri, pasi, tinuta! :))) Ei bine, premiul oferit de organizatori (Magnum VRD) este un curs de dans gratuit! yupiiiiii


M-am luat cu Claudia (pentru ca si ea a castigat - cum altfel una fara alta :))) ) si ne-am dus! Pana sa ajungem in sala noastra.... am trecut printr-o incapere unde dansau copii.... am oftat ca un catzel plouat cand am vazut cum danseaza pishpiricii aceia si m-am hotarat ca atunci cand voi avea copii, ii trimit la dansuri de cum invata sa mearga! Faci miscare, exersezi ritmul....si e sexy sa sti sa dansezi!

Tot grupul de la curs a fost  stangaci - suntem grupa de incepatori - insa chiar si asa, m-am bucurat tare mult sa vad diversitatea lui: de la sot si sotie de varsta parintilor mei pana la adolescenti si tineri de 20 si un pic de ani, de la roakeri pana la domnisoare - toti ne-am straduit sa ne coordonam picioarele sub indrumarea lui Florin [care e un instructor de nota 10]. Abia astept lectia urmatoare!

De asa o bachata vreau sa fiu si eu in stare :))



P.S. Fiind mai multe femei decat barbati in grup, nu am partener de dans :( prin urmare...daca te bate gandul sa vi... HAI!.... suntem la inceputul cursului (adica toti impiedicati)... deci nu dai aiurea daca nu te sti cu pasii...si nimeni nu rade de nimeni. Ne vedem miercuri si vineri de la 19.00 - 20.30 It's a date! Let's Dance :)

Fimo si Mainile Curate

Cu fiecare ocazie/atelier insist pe importanta mainilor curate atunci cand modelati cu pasta polimerica. Cea mai mica scama de pe bluza sau pantaloni (in special la haine inchise la culoare) se va prinde pe polimer si va arata urat (murdar). De aceea recomand ca inainte de a va apuca de modelat sa va spalati bine pe maini (cu apa calda si sapun).
Strat fin de polimer negru
 Atunci cand framantati direct in palme polimerul si nu folositi manusi chirurgicale, este posibil sa aveti senzatia de uscaciune a mainilor, iar asta se intampla pentru ca el absoarbe umezeala din piele. Puteti folosi un strop de crema de maini. Atentie: cremele prea grase pot afecta textura polimerului: o fac moale si lipicioasa - ca o guma de mestecat. Experimentati...si va prindeti voi care e buna si cata trebuie pusa :)

Brosa: Domnisoara Silvia
Asa cum este important ca atunci cand va apucati de lucru sa aveti mainile curate, tot asa este important ca atunci cand schimbati culorile sa curatati mainile! Pe degete va ramane intotdeauna un strat fin de polimer! De exemplu atunci cand am modelat-o pe domnisoara Silvia (oita de mai sus), daca nu as fi curatat mainile intre plastelina neagra si cea crem...fata figurinei ar fi fost murdarita (ar fi aratat ca un miner).


Cum imi curat eu mainile de pasta polimerica:
Imi pun in palme sanitizer (sapun gel ce nu necesita clatire). Am folosit mai multe branduri si toate au fost ok. Sanitizer'ul dizolva foarte bine polimerul! Imi frec bine, bine mainile si insist in palme si pe buricele degetelor (sunt zonele mele heavy-duty). Apoi ma spal pe maini cu apa rece si sapun. Apa rece intareste polimerul ramas, iar daca frecati mainile, polimerul se va indeparta sub forma de firmituri. Daca am folosi apa calda in aceasta etapa, polimerul se inmoaie si se intinde...dar nu se duce! La final ma sterg pe maini cu un prosop aspru. In acest moment aveti mainile reci...iar daca va intoarceti la texturizat polimer...veti avea o problema: nu se inmoaie! De aceea dupa ce ati sters mainile cu prosopul aspru (si ati indepartat orice posibila pelicula de polimer) bagati mainile in apa calda - ca sa le incalziti. Abia acum sunteti gata din nou de lucru!

Spor la meshterit si ne vedem sambata aceasta la Atelierul de Modelat Cirese de Mai!

24 aprilie 2012

Suport de Poze: MiAUnitza

MiAUnitzele mele se bucura de un succes nebanuit! Dupa zeci de semne de carte, am primit o solicitare speciala... asa ca am adaptat la context MiAUnitza si a iesit un suport (de poze, de carti de vizita, de postIt-uri etc.)


E tare haioasa...si sta..asa...pisicoasa :)))....parca o si aud cum toarce smechera.


Doritorii ma gasesc aici.

22 aprilie 2012

Atelier: Cirese de Mai

Sunt atat de incantata de felul in care arata ciresele facute din pasta polimerica, incat vreau sa impartasesc cu voi experienta! De aceea va invit la Atelier: sambata, 28aprilie 2012, ora 15.00 la Cafeneaua Zai Apres Cafe Timisoara.

Va invat sa faceti cirese (irezistibile!... iti vine sa le mananci) si frunze cu textura. Dupa ce modelam piesele, facem impreuna brelocuri (vedeti aici), cercei si coliere! Intampinam luna mai cu cirese coapte..... Abia astept :)

Detalii suplimentare:
Tema: Atelier de Cirese din  Pasta Polimerica - brelocuri, cercei, colier
Data: sambata 28apr 2012, orele 15.00 - 17.00
Locatia: Cafenea Zai Apres Cafe Timisoara, Str. Mercy 5 (p-ta Unirii langa Carturesti)
Cost: 50 lei/adult (gratuit pt copiii pana la 12ani insotiti de un adult)
Inscrieri: party@ a-tent.ro sau 0723 049 584

Costul atelierului acopera toate materialele necesare atelierului, iar tot ceea ce mesteriti duceti acasa. Participarea se face pe baza de rezervare in prealabil.

Ne vedem sambata! :)

20 aprilie 2012

Fimo: Breloc Cirese

Brelocurile astea cu cirese de mai nu trec neobservate! Ciresele sunt atat de reale, incat ... parca te hipnotizeaza sa le mananci! Atentie - brelocul se poarta pe proprie raspundere :)

Frunza si ciresele sunt in marime naturala, iar materiale folosite sunt:
  • Pasta polimerica: frunza + cirese
  • Ata cerata: coditele
  • Inel metalic

Pret: 10lei/buc. Doritorii ma gasesc aici.

19 aprilie 2012

Coronita de Premiant

Va mai amintiti coronita de premiant? Nu stiu cum se face ca zilele astea m-am gandit la ele...si imi dau seama ca sunt amintiri asa de dragi ca ma induiosez toata :) Facutul coronitei era un moment in sine ...si nu unul oarecare ci unul special! Multe din ele au fost facute din flori naturale, luate din gradina de la matusi sau apropiati - meritam trandafirii cei mai frumosi si simteam ca ii primesc cu drag si apreciere! Dupa mai multe coronite din flori naturale...care s-au ofilit pana la premiere...sau m-au impuns... mama s-a gandit sa-mi faca coronite din flori de hartie (dupa 20de ani am aflat ca asta se numeste quilling)

stanga: aprilie 2012                                               dreapta: 3iunie 1989
Tin minte ca una din coronitele cu flori de hartie + fire de asparagus a stat ani buni intr-o fructiera din vitrina mamei mele. Si de fiecare data cand stergeam praful pe acolo, ma uitam cu drag si bucurie la ea. Era trofeul meu de prima,de cel mai bun. Va jur ca-mi doream premiul I pt coronita (si momentul creat de mama in jurul ei) - la cadou primeam carti... pe care trebuia sa le citesc (si nu-mi placea! cahh...)

De dragul acestor amintiri, am incercat sa fac o coronita de premiant. Doar asa....sa vad cum se face:) Am pus sarma si flori artificiale (boboci de trandafir) - nu au spini si nu se ofilesc si - foarte important - nu aluneca de pe cap.

As fi tare bucuroasa sa fac cu mainile mele coronita de premiant al vre-unui prichindel.... 
O imbratisez pe mama, matusa mea si pe mama de la Cenad pentru ca mi-au creat asa o poveste cu amintiri frumoase si m-au facut sa ma simt speciala in fiecare an! Le iubesc pe toate trei :)

18 aprilie 2012

Semn de carte: Pisica

Pentru cei de "moda veche"... cei carora le place sa se cuibareasca intr-un loc comod cu o carte in mana pe care o savureaza pagina cu pagina .... (si nu dau scroll up/down pe tableta).... am creat un semn de carte:


Este un semn de carte simplu... dar din care intelegeti (toata) ideea :)
Pisica are aproximativ 8 cm inaltime si este facuta din sarma argintata sau sarma neagra (pentru pisici negre). Poate fi "purtata" pe ambele fete: adica cu codita in carte, sau cu codita afara


 Doritorii ma gasesc aici.


17 aprilie 2012

Scrisul cu sarma

N-as fi crezut ca voi invata sa scriu din nou... Sunt in cautarea "caligrafiei" personale - pentru ca scrisul cu sarma se poate face in mai multe feluri

Toata casa imi e plina de rasuceli, cuvinte, propozitii:))
Sunt incantata!

Lulu - Piticul somnoros

V-ati gandit vreodata cum arata piticii vostri de pe creier? Eu m-am gandit :)))

Faceti cunostinta cu Lulu - piticul somnoros. Face niste mutre si nazuri cand vine vorba de somn... pffff :))
Prins pe cordeluta si purtat pe cap... anunta lumea ca piticul e pe creier!

16 aprilie 2012

Fimo: Brosa Norisor

"Ieşi copile cu părul bălai afară şi zâmbeşte si s-o îndura soarele de zâmbetul tău" - Amintiri din Copilarie, I. Creanga


Prea e timpul ploios zilele astea :(
Brosa norisor sa fie !

Pret: 6lei/buc
Doritorii ma gasesc aici.

13 aprilie 2012

De Paste: Oua Inedite

Despre decorat oua am mai povestit (mai ales anul trecut) ... repet: pot fi orice doar banale NU! Vreau sa va prezint cateva idei gasite online, care mie mi-au placut foarte mult si cred ca puteti crea (mai ales pentru copii) o joaca excelenta:

Oh hapy day propune oua confetti :) tutorialul este prezentat pas cu pas pe blogul ei.
Asa arata:


Asa se folosesc:



La Tally's Treasury  ouale ochi au o cu totul alta semnificatie decat cea uzuala :))) Tutorialul il gasiti pe blogul ei.

Copiii de la Little People ne propun oua scafandru (m-am topit de dragul lor!). Sunt oua de polistiren decorate cu plastelina :))


Tot ei creaza o poveste cu regine, printi si printese din oua, lana si lipici:


Dragilor sper sa gasiti bucurie in lucrurile simple si sper sa aveti parte de intimitatea sarbatorilor alaturi de familie si cei dragi - pentru ca despre asta este vorba...si nu despre cadouri, imbuibare si excese

11 aprilie 2012

Tutorial: Frunze din Fimo

"Infrunzesc gradinile..ceru-i ca oglinda.." :)) V-ati gandit vre'odata cat e de usor sa faceti textura de frunza in pasta polimerica?

Aveti nevoie de:
  • pasta polimerica (Fimo, Cernit sau orice alta marca aveti)
  • frunza (naturala sau de plastic... important este sa aiba nervurile bine reliefate)
  • roller (sau carioca groasa pe post de sucitoare)


Procedura:
Framantati bine plastelina, intindeti-o cu rollerul. Pentru un aspect cat mai natural, frunza trebuie sa fie groasa de 1-2 mm. La aceasta grosime este suficient de subtire cat sa aiba un aspect natural si suficient de groasa cat sa fie rezistenta si sa nu se rupa. Aplicati pe "patura" de plastelina o frunza naturala si treceti cu rollerul peste ea - se vor imprima astfel nervurile. Indepartati frunza naturala, decupati cu un cutter, in plastelina astfel texturizata, forma/dimensiunea de frunza dorita si dati frunzei din plastelina un pic de "miscare" - adica rasuciti colturile/marginile ei.

Bagati la cuptor : aprox 10minute la 130 grade la Cernit (sau 120 la Fimo). GATA!
Primavara frumoasa!

P.S. mai e un pic pana se coc ciresele de mai ;)

 

10 aprilie 2012

Butter Cookies

Aceasta reteta de biscuiti cu unt este prea buna si parfumata (cu vanilie si lamaie) ca sa nu o incercati macar o data! Daca aveti si copii prin preajma, cu atat mai bine! Se dovedesc ajutoare de nadejde :)


Timp de preparare: 50minute
Ustensile:
  • Cantar de bucatarie
  • Bol
  • Sucitoare
  • Lingura de lemn
  • Hartie de copt
  • Tava
  • Cuttere pt decupat aluat [gasiti forme tematice pe www.bbsuperimport.ro]


Cuttere de Iepuras

Ingrediente:
  • 200 g unt moale (il tineti aprox 40 min - 1ora la temperatura camerei)
  • 140 g zahar fin (Fin! exista aceasta varianta! nu pudra - e prea fin, dar nici cristal - e prea brut)
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita extract de vanilie si coaja rasa de la 1-2 lamai
  • 280 g de faina Boromir pentru prajituri
Procedura:
Cu o lingura de lemn se amesteca untul (200g), zaharul (140g), galbenusul de ou, vanilia si coaja rasa de lamaie. Nu-i mare scofala....unii pot sa faca asta chiar daca intr-o mana tin (inca) biberonul! :))



Se adauga treptat faina Boromir (280g). Spre final, este posibil ca aluatul sa fie prea consistent pentru a-l amesteca cu lingura si va trebui framantat cu mana. Mda...cam lipicioasa treaba... :)))


Aluatul in aceasta etapa va avea o consistenta moale...si NU este elastic.
Dupa ce a-ti omogenizat bine ingredientele, inveliti aluatul intr-o folie alimentara si lasati-l 30min. la frigider.

Fa-ti o limonada! :)
Dupa cele 30 de min., scoateti aluatul din frigider. Pudrati cu faina suprafata de lucru, sucitoarea si mainile. Pentru a nu pudra cu faina in exces, puteti folosi o sita fina. Intindeti aluatul cu sucitoarea.


Faceti o patura groasa de aproximativ 3 - 5 mm. Pudrati cu faina si cutterele de prajitura, iar apoi decupati aluatul.


Formele decupate se aseaza in tava, pe hartia de copt.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Coaceti biscuitii timp de 8 -12 minute. Acestia sunt copti atunci cand incep sa se rumeneasca pe margini.


Pentru un plus de distractie, puteti decora biscuitii (dupa ce s-au copt si racit) cu glazura si bombonele :)
Noua ne-a placut reteta! Se vede din poze (click pentru galerie)

PS. daca a-ti obosit dupa atata prajiturit... va astept la salonul meu de masaj culinar :)))




09 aprilie 2012

Poze Atelierul lui Iepurila 2012

 TA-DAAAA! Sambata aceasta am indulcit iepurasul de la mustati pana la codita in cadrul Atelierului lui Iepurila! :) 
 
Cu mic cu mare, am facut biscuiti cu unt si am vopsit oua. A fost o zi frumoasa, plina de culoare, parfum de vanilie si lamaie YUM!


Multumim Boromir pentru faina ce aduce bucurii si multumim BBSuperImport pentru cutterele de prajituri cu motive de Paste.

Partener eveniment:







P.S. DA.. mi-am schimbat culoarea la par si ma bucur! Red Hot Chilli Pepper scrie pe mine :))

MACARONS = Bezele Frantuzesti

Nu va speriati! nu am de gand sa transform blogul intr-unul culinar :) 


M-am hotarat sa scriu despre aceste bezele frantuzesti deoarece toata saptamana am fost intrebata din toate partile de reteta facuta la Atelier... in seara asta am si copt (cu succes) 3tavi :))) asa ca m-am gandit sa public ceea ce am invatat de la Claudia

Inainte de toate, trebuie sa stiti cum trebuie sa arate un Macaron reusit:


"Carapacea" trebuie sa fie fina si neteda (daca se crapa la copt...nu e bine!)
"Piciorusul" este marginea zgrunturoasa ce se formeaza incepand cu minutul 5-6 de copt. El trebuie sa fie uniform de jur imprejurul bezelei (daca are un aspect "scurs" ...nu e bine!)
Umplutura trebuie sa ajunga pana la marginea bezelei.

Buuuun...acum putem trece la reteta:

Timp necesar: 50 minute
Ustensile necesare:
  • cantar de bucatarie
  • mixer & blender
  • sita fina pt cernut
  • bol mixer
  • spritz
  • tava de copt
  • hartie de copt
Ingrediente necesare pentru aprox 15 macarons (30 de bezele):
  • 36 g albus de ou
  • 10 g zahar cristal
  • 1 praf de sare (o ciupiturade 2degete)
  • 45 g faina de migdale
  • 75 g zahar pudra
  • colorant (pudra sau gel)
Este foarte important sa respectati gramajele (chiar si albusul trebuie cantarit) si sa tineti cont de urmatoarele:
Oul este recomandat sa nu fie proaspat (alegeti unul de 2-3 zile), iar inainte de a-l folosi lasati-l la temperatura camerei 2ore (el nu trebuie sa fie rece)

Faina de migdale se gaseste in Auchan la raftul cu produse vrac. Arata ca si cocosul, insa e de culoarea untului. Este foarte fin macinata si nu mai trebuie sa o maruntiti in rasnita. Daca nu gasiti faina, puteti sa va faceti din migdale decojite si date prin rasnita..insa aveti toate sansele sa le rasniti prea mult si sa devina pastoase/cremoase
Faina de migdale (stanga) + zahar pudra (dreapta)
 Colorantul alimentar cel mai potrivit este cel pudra deoarece nu modifica/hidrateaza consistenta aluatului. Daca aveti colorant pudra, acesta se pune in faina de migdale. Daca aveti colorant gel (cei de la Wilton sunt foarte buni si ii puteti comanda de la bbsuperimport.ro) acesta se incorporeaza in timp ce bateti albusul de ou - luati pe varful unui cutit un pic de colorant si treceti-l prin albusul batut in timp ce mixati. Evitati colorantii lichizi! Modifica consistenta aluatului...

Incepem:
Puneti in blender (paharul cu lame) zaharul pudra (75g) si faina de migdale (45g). Amestecati bine aceste ingrediente - aprox 3minute. Cand ati terminat, cerneti cu o sita fina compozitia. Aerati astfel aceste ingrediente si evitati cocoloasele. [daca aveti colorant pudra acum e momentul sa il adaugati]

se bate albusul spuma
Luati un bol curat si degresat cu o felie de lamaie ("stergeti" peretii bolului cu felia de lamaie). Puneti in bol albusul de ou (36g) si incepeti sa-l mixati. Puneti un pic de sare fina. Cand incepe sa se formeze spuma, adaugati zaharul cristal (10g). Mixati compozitia pana devine ferma - daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusul de ou trebuie sa nu pice din bol. [daca aveti colorant gel acum e momentul sa il adaugati]

Asa se adauga colorant gel: cu un batz in spuma de albus! :)

Urmeaza sa incorporati in albusul batut, faina de migdale cu zahar pudra. Aveti grija sa nu scoateti aerul din albusul spuma! 


Pentru aceasta, compozitia de  faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat si se amesteca incet - de la marginea bolului spre interior. Amestecati incet pana ce aluatul e omogen. 

In etapa urmatoare trebuie sa turnati in spritz crema preparata. Daca nu aveti spritz puteti folosi si o punga (recomand punga de congelator pentru ca e mai groasa si mai ferma)

dragaleli :)
 Luati un pahar inalt si puneti spritzul/punga cu varful in pahar. Veti putea turna mai usor crema in spritz! Dupa ce ati pus toata crema in spritz/punga, legati-l si taiati varful. Pregatiti o hartie de copt de dimensiunea tavii. Pe aceasta hartie incepeti sa "formati" banuti cu diametrul de 2-3cm.

Atentie: nu faceti cerculete cu spritzul! apasati intr-un singur punct. Este important ca acest punct sa fie in centrul banutului - acolo va fi centrul de greutate al bezelei, iar aceasta va creste frumos in cuptor. Daca faceti banutii miscand spritul in cerc, centrul de greutate al banutului nu va fi in mijloc iar bezeaua va creste intr-o parte.


Lasati banutii sa stea pe hartia de copt aprox. 30-40 minute. Vor prinde o pelicula cu rol important in aspectul final al bezelelor. Cuptorul trebuie incalzit la 145 grade. Bezelele se coc timp de 12 minute. Dupa mai multe incercari veti sti dupa ochi cand sunt coapte... Dezavantajul macarons'urilor este ca nu ii poti atinge/intoarce cat timp sunt la cuptor. Se bajbaie un pic. 

Am stat lipite de geamul cuptorului - pandeam picioruse
 Chiar inainte de a scoate tava din cuptor, umeziti cu o laveta suprafata pe care aveti de gand sa puneti hartia de copt cu bezele. Aceasta "umezeala" va ajuta sa dezlipiti cu usurinta bezelele de pe hartia de copt.


Bezelele se lasa la racit, iar apoi se tin 1zi la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Dupa acest "ragaz" se pregateste crema. Claudia a facut cateva propuneri de umplutura pe blogul ei.

Ceea ce mi se pare surprinzator este textura pe care o dobandesc Macarons dupa ce stau o zi cu umplutura: miezul bezelei se fragezeste, dar carapacea ramane crocanta!

 Va incumetati?

06 aprilie 2012

Oua surpriza

Ouale pregatite de Paste pot fi orice ..doar banale NU!
Ele pot fi vopsite si/sau decorate intr-o multime de feluri - anul trecut am dezbatut mai pe larg acest subiect.

Va provoc la o combinatie inedita: oua si fimo! Eu am incercat si mi-a placut. Nu e chiar usor de realizat un ou frumos finisat, dar cu rabdarea treci marea...


M-am gandit sa pregatesc oua surpriza, asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa spal ouale si sa le golesc de continut.
Aceasta etapa este foarte importanta deoarece ouale pot transmite salmonela...si nu cred ca va doriti sa va pricopsiti cu ea! 


Am gaurit fundul oului cu un ac, iar apoi am "ciobit" marginea cu mana. Am golit continutul - am impuns galbenusul cu un bat de frigaruie si a iesit usor. Am spalat bine cu apa si detergent si interiorul oului. Daca va ganditi sa puneti in coaja, surprize comestibile, va sfatuiesc sa fierbeti cateva minute cojile de ou - ce e sigur, e sigur!

Dupa operatiunea de igienizare/sterilizare, am pus ouale la scurs pe cateva bete (de sushi)



Ultima etapa este modelatul plastelinei "magice" . Nu am facut vre-un model elaborat, mai mult am testat metoda. Am framantat, intins, decupat.


Este foarte important ca pelicula de plastelina pe care o aplicati pe ou sa fie subtire (aprox. 1mm) si uniforma. Vor avea astfel un finisaj frumos. Pasta polimerica nu are aderenta pe ou, iar in situatia asta aveti 2 variate:
  1.  va chinuiti sa aplicati pelicula de plastelina (cum am facut eu)
  2. aplicati un strat subtire de Fimo lichid
Bagati la cuptor: 10minute la 130 de grade. Daca nu vreti sa ramana amprente pe oua trebuie sa lucrati cu manusi sau sa dati cu smirglu suprafata oului - dupa ce l-ati copt.

Acum fug! Ma duc sa caut surprize de bagat in ele :)
Spor la meshterit - sper sa fiti inspirati!

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...