07 decembrie 2012

Tutorial de ambalat cadouri in forma de om de zapada

Mos Nicolae a avut o surpriza miercuri dimineata! In ajun, i-am pregatit tot felul de bunatati ;)



Sarbatorile de iarna imi plac foarte mult! Lasand la o parte aglomeratia si latura lor comerciala, imi place spiritul pe care il promoveaza: acela de caldura, bucurie, darnicie si prezenta la cei din jurul nostru. Cum toate aceste lucruri se invata de mic, va propun o activitate pe care sa o faceti cu copiii: ambalaje haioase de cadouri in tema de iarna. Gradul de dificultate si timpul de realizare sunt reduse, astfel ca activitatea este potrivita chiar si pentru prichindei de 3-4ani.

Exemple de ambalaje pentru dulciuri
Inainte de a va enumera materialele necesare si procedura de lucru, este esential sa intelegeti ca activitatea este minunata atunci cand o faceti impreuna: nu parintele face iar copilul se uita si nici invers - ci impreuna. De asemenea trebuie sa aveti rabdare! Nu grabiti copilul si nici nu puneti presiune pe el. Cadoul nu trebuie sa fie ambalat perfect...trebuie sa fie ambalat de voi cu drag si daruire pentru cel ce-l va primi! Sunt copii mai putin indemanatici sau mai putin rabdatori - nu e bine sau rau..ci doar asa e firea lor [ce-ar fi daca ne-am naste toti artisit origami?!] In situatia aceasta este suficient daca prichindelul alege si masoara hartia sau taie banda adeziva, da cu lipici sau alege culoarea creioanelor cu care veti scrie eticheta cu nume. Acestea fiind spuse, sa-nceapa joaca! :)

 Pentru un cadou deghizat in om de zapada aveti nevoie de:
  • cadou (ex. o ciocolata)
  • lana rosie (sau orice alta culoare) pentru caciulita
  • sablon tiparit cu mutritza de om de zapada
  • carton (sau o hartie mai groasa)
  • banda dublu adeziva si scoci
Incepem cu ambalarea cadoului in hartia cu omul de zapada tiparit pe ea. Il puteti descarca salvand imaginea de mai jos. Atunci cand ambalati, aveti grija ca mutritza omului de zapada sa ramana centrata pe cadou.
Sablon - click si salvati imaginea

Urmatorul pas este sa realizam caciulita din lana. Verificati daca cerculetul pe care lucrati caciula de lana este suficient de mare/mic pentru cadoul vostru. Trebuie sa puteti pune caciula in capul omului de zapada. Tutorialul explicat pas cu pas il gasiti aici (click)
Tutorial caciula decorativa din lana
Pai spor la treaba si sper sa va bucurati de timpul vostru impreuna! Anii in care crezi in Mos sunt magici :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...