11 aprilie 2011

Oua de ciocolata in coaja naturala

In cautarea unor informatii "gastro-chimice" despre ciocolata am dat peste o idee de Paste excelenta! Dupa mine este de departe cea mai surprinzatoare metoda de a "decora" oua: ciocolata in coaja naturala de ou.
Va puteti imagina ce surprinsi vor fi cei care vor primi aceste oua..si in loc de albus fiert va iesi la iveala ciocolata? :))

Ce trebuie sa faceti:

Alegeti oua mai micute si, de preferat, cu coaja alba. Spalati ouale! Gauriti varful si fundul oului (eu am incercat cu acul compasului si a fost chiar simplu!). Cu o scobitoare strapungeti galbenusul, iar apoi suflati la unul din capetele gaurite. Continutul oului va iesi destul de usor. Este foarte important ca, dupa ce ati golit ouale de continut, sa le spalati bine si sa le fierbeti - pt a le steriliza! Dupa ce le-ati fiert vreo 10 minute, le scoateti din apa, le scurgeti si le lasati la uscat pana a 2-a zi. Daca vreti coaja oualor sa fie colorata, le puteti vopsi - ca si cand ati colora oua fierte!
Martha Stewart ne invata! :)
Odata pregatita coaja de ou, incalziti ciocolata maruntita pe baie de abur si turnati bunatatea in coaja de ou. Puteti face si oua in 2 culori: turnati prima data in coaja de ou ciocolata neagra, rasuciti astfel incat peretii oului sa fie acoperiti bine, bine de ciocolata, iar apoi scurgeti surplusul. Umpleti apoi oul cu ciocolata alba - puteti adauga si alune, pufarini, fulgi, biscuiti maruntiti etc.!

O alta idee nemaipomenita este aceea a oualor-acadele! Pregatiti coaja oului (spalati, goliti, sterilizati), iar apoi, in loc de ciocolata turnati in straturi colorate budinca, martipan colorat sau alta glazura colorata pe care o cunoasteti! Infigeti la final un bat si gata acadeaua! Super-super-super :)

[Sursa info si poze aici 1 - 2 ]

Un comentariu:

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...