29 iulie 2010

Tacamuri

...daca intr-un articol anterior am inceput discutia despre aranjarea mesei, m-am gandit ca ar fi potrivit sa o continui cu prezentarea TACAMURILOR folosite in cadrul unei mese de pranz



  1. Polonic - va fi adus in bolul de supa (supiera)
  2. Lingura salata - va fi adus in bolul de salata
  3. Lingura pt garnituri
  4. Tacam pentru portionarea si servirea fripturii
  5. Lingura mare pt ciorba si lingura mica pt supe limpezi
  6. Furculita
  7. Cutit
______________________
OBSERVATII:

Nu se aseaza pe masa mai mult de 3 furculite si 3 cutite/pers. Restul tacamurilor necesare se pun pe o masuta langa masa principala.

La mese festive, tacamurile se schimba dupa fiecare fel de mancare. La mese obisnuite, tacamurile se schimba doar daca se serveste peste.

De obicei, se folosesc 4 farfurii la o masa: farfuria pt antreu; farfuria pt supa; farfuria intinsa; farfuria pt desert.

Bolurile de supa nu se pun de la inceput pe masa. Ele se aduc goale o data cu supiera, sau pline, pe o tava.
________________________

  1. Furculita si paleta de dezosat peste
  2. Furculita pt melci / pt peste/ pt stridii
  3. Cutit pt peste
______________________
  1. Paleta de inghetata
  2. Lingura de inghetata
  3. Paleta de tort
  4. Lingurita de ceai
  5. Lingurita de cafea
  6. Lingurita de inghetata
  7. Furculita de desert
  8. Furculita de prajituri
  9. Cutit de desert



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...