Trebuie sa recunosc ca in "tinerete", am trecut prin experienta unei mese festive servite cu 100 de feluri de tacamuri...in care m-am impleticit (si am crezut ca mor de rusine) . Acum imi vine sa rad cand ma gandesc ca ma uitam ingrozita la ele...si ma intrebam care pentru ce sunt.
In articolul de azi, am sa fac o introducere in acest subiect si va prezint principii generale de aranjare si folosire a tacamurilor.
In primul rand trebuie sa stiti faptul ca modul in care se aranjeaza masa este influentat de criterii precum:
- ora de servire (mic dejun, pranz, cina)
- cadrul de servire (acasa, la restaurant, petrecere)
- meniu (ex. meniu pe baza de peste, finger food etc.)
- criterii regionale/etnice (stil american, stil european, stil asiatic etc.)

Si pentru ca imi place "puterea exemplului", va prezint un exemplu concret de aranjare a tacamurilor pentru o cina formala:

In articole viitoare am sa va vorbesc despre aranjarea mesei pentru mic dejun, pranz, precum si despre furculita/cutitul de peste, clesti speciali si eticheta la masa.
cat de util e articolul tau, ma bucur ca te-am descoperit!!Bine ai venit in viata mea!!!
RăspundețiȘtergereBun venit! :)
Ștergere