15 februarie 2012

Poze Atelier de Paine Artizanala

Azi sunt foarte bucuroasa, din mai multe motive, insa primele doua sunt: 
1.mi-am recuperat laptopul de la doctor (motivul pentru care am si intarziat putin publicarea acestui articol) si acum, virus-free, are o viteza de zmeu ; si
2. am primit pozele de la Atelierul de Paine Artizanala ce a avut loc sambata,11februarie cu Codruta - invitatul special :)


A fost un Atelier cu foarte multa lume, iar el a marcat 2 ani de intalniri culinare si prima iesire in public a Codrutei :) Draga de ea...a tremurat de emotie din "toate painile" facute vreo'data, dar sunt convinsa ca a fost o experienta constructiva ce a deschis drumul catre un sir lung si interesant de ateliere panine ;)


Sunt multe de spus despre painea artizanala, sunt o multime de formule (retete), ustensile, tehnici si sute de ani de traditie si cultura. Sambata aceasta nu am pus accentul pe produsul final - painea coapta- ci pe tehnica de pregatire a aluatului. Codruta ne-a prezentat pasii de baza, exersati pe o formula de paine alba (reteta aici)
Am descoperit drojdia salbatica numita maia - ferment natural obtinut din faina+apa si modalitatea de activare
Am invatat sa facem autolyse, stretch and fold, pre-shape, shape, scoring, aburi in cuptor (+ am inteles de ce sunt ei importanti) si am descoperit ustensilele de brutarie
Painea e coapta cand suna a gol!
 A fost o abundenta de informatii, iar imaginea Codrutei manuind aluatul, absolut fascinanta. Acum ca m-am dezmeticit din starea de "gura casca", abia astept sa incep si eu sa fac paine acasa (cu toate ca painile Claudiei ma bucura zi de zi si nu-mi vine sa renunt la ele!).

Ma bucur ca am facut-o si pe asta si ii multumesc Codrutei pentru participare, Claudiei pentru ajutorul pretios, restaurantului Filiberto pentru gazduire si Boromir pentru sustinere.

Claudia - Camelia - Cristian
 Marturisesc ca sunt client mai vechi al restaurantului Filiberto, insa este prima data cand organizez un eveniment la ei. Sunt impresionata de bucataria lor - este extrem de curata si ordonata, iar de bucatar (Cristian)...nu va mai spun. Mi-a facut o portie de torteloni cu dovleac dulce, biscuiti amaretto si legume....m-a vrajit cu totul. Va recomand sa vizitati restaurantul, mai ales in zilele de marti - cand Cristian gateste meniuri speciale (si face paste in casa - dar nu stiti de la mine!) Nu va sfiiti sa-i cereti lui sa va propuna un meniu... si lasati-l sa-si puna maiestria in practica.

Pana la urmatorul atelier, va imbratisez cu drag!

Un comentariu:

  1. PS. am uitat sa spun ca cei prezenti sambata, au fost primii care au gustat din paini facute de Codruta (in afara de familia ei)! trebuie sa ne punem o dorinta ;)

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...