16 noiembrie 2011

Pasta de zapada

...nu stiu altii cum sunt...dar imaginatia mea este deja intr-o dispozitie de iarna, colinde, Mos Craciun, reni si oameni de zapada..asa ca meshteresc de zor in spiritul acesta :))) Ieri am incercat pentru prima data pasta de zapada si vreau sa o prezint (ca tare mi-a placut!)


Am folosit:
  • Pasta de zapada Pentart (100ml): 12lei
  • Glob de Polistiren
  • Servetele cu imagini de iarna
  • Adeziv cu sclipici pentru tehnica servetelului
Globul meu este neterminat, dar atat de entuziasmata sunt de pasta de zapada si de adezivul cu sclipici...ca nu am mai avut rabdare si a trebuit sa postez!!...[ca sa fac..:) ] 


Pasta de zapada are consistenta de pasta de dinti + niste granule mari in ea. E foarte vascoasa si grea [eu am fost surprinsa cat era de greu recipientul acela de 100ml]. Se aplica cu pensula prin tamponare - ca sa ramana "tzurtzuri". Am aplicat pe bila de polistiren, un strat destul de subtire de pasta de zapada, dar se poate aplica si in strat mai gros...daca vreti aspectul de "iarna grea". Timpul de uscare este mediu, aproximez 1ora pentru strat subtire. Eu am facut globul seara, astfel incat s-a uscat peste noapte. Pensula se curata usor dupa folosire, am spalat-o in apa si gata.

Adeziv cu sclipici
 Pentru tehnica servetelului am folosit adeziv cu sclipici Pentart si m-am indragostit de el! :)))) Particulele sunt foarte fine si sclipesc frumos. Gasesc ca este potrivit pentru lucrul cu imagini de iarna. Adezivul are o textura buna (consistenta) si se usuca extrem de repede. Culoarea este alba (ca aracetul), dar devine transparent in contact cu aerul.


Va las acum, ca mi-au mai venit niste idei de meshterit! ;)

Subscrie blogului pentru a primi articolele direct in casuta de e-mail

2 comentarii:

  1. Camelia, de unde ai luat pasta de zapada? Ca si eu caut. Am fost la un atelier de tehnica servetelului si am facut si eu globuri si aveau acolo si "zapada" insa nu si pe stoc pentru vanzare. Ti-au iesit foarte frumoase globurile, o sa le pozez curand si pe ale mele sa le vezi. M-am apucat si eu de ideile de Craciun ca acusi vine si ne prinde pe nepregatite :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt fan pasta de zapada! am dat cu ea pe orice chitzibus decorabil :))) imi vin sa o dau si pe mobila [dar ma abtin!]

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...