09 august 2010

Petrecere cu joc(uri) - ep.1

Stiti ce am remarcat la petrecerile de "oameni mari"?..

...ca de multe ori vin la petrecere, se aseaza (in "bisericute") si stau lipiti de scaun - doamnele comenteaza ridicand din spranceana (in special pe cei/cele ce "indraznesc" sa danseze), iar domnii... fac afaceri si/sau beau aiurea pana incep sa se simta crai si se dau in spectacol...

Sunt de acord cu momentele statice, de socializare, in cadrul petrecerii - clar, sunt invitati care se cunosc si nu s-au vazut de'o vreme, iar discutii despre care/cine/ce a facut sunt firesti. In plus si fara folos sunt discutiile rautacioase si parada ego-urilor si a frustrarilor personale, cand scopul petrecerii este de sarbatoare si voie buna! Nu?!

Astfel ca, daca sunteti gazda unei petreceri in care primeaza atmosfera pozitiva si voia buna autentica, va invit la joaca!

Cand vreti sa va jucati la o petrecere, trebuie sa tineti cont de 2 momente importante:
1. Introducerea in atmosfera petrecerii: invitatii trebuie indusi in starea de joaca; trebuie ajutati sa se deconecteze de cotidian (probleme profesionale, facturi, roluri si responsabilitati sociale). In acest moment, sunt potrivite jocuri de "icebreacking", de cunoastere (in cazul in care invitatii nu se cunosc), jocuri mai statice. Ciocniti un pahar in cinstea celor prezenti!

2. Desfasurarea petrecerii: cand invitatii s-au cunoscut si s-au acomodat cu atmosfera jucausa, treceti la jocuri mai dinamice.


In articolul de azi am sa incep cu jocuri (prostesti) potrivite pentru petreceri mai putin formale precum: iesiri la iarba verde, reuniuni de familie, petreceri la piscina etc. (pt cei ce vor sa incerce ceva in locul clasicelor: septica, table si badminton):

Pupa catelusul: jocul este haios cu conditia ca jucatorii sa nu il cunoasca. Formati un grup si stati in cerc. Luati o sticla goala si propuneti jocul, apoi spuneti "eu pup catelusul pe cap" si pupati sticla la gura. Apoi dati sticla colegului din dreapta. Acesta trebuie sa spuna "eu pup catelusul pe..." si spune unde vrea sa pupe catelusul(sticla). Faceti turul complet. Nu e voie sa pupati catelusul de 2 ori in acelasi loc. Cand toata lumea a pupat catelusul (adica sticla), dezvaluiti adevarata provocare a jocului: fiecare trebuie sa-si pupe colegul din stanga, acolo unde a pupat catelusul (ex. ai pupat catelusul pe cap, pupi colegul din stanga pe cap)

Secrete de Budoar: luati un sul de hartie si spuneti invitatilor sa isi ia atata hartie cata considera ca vor avea nevoie pentru urmatorul joc. Cand fiecare si-a luat hartie, explicati ca pentru fiecare patratel de hartie trebuie sa spuna grupului un adevar despre el/ea sau o intamplare haioasa.

Cosul cu fructe: faceti biletele pe care scrieti cate un fruct. Puneti biletelele intr-un bol. Participantii trebuie sa extraga cate un biletel si sa se prezinte ca fructul trecut acolo. Ex. "Eu sunt o nectarina, sunt dulce si am coaja de culoarea rosie". Sunt ruda cu piersica. Conditia este sa spui acest lucru fara sa ti se vada dintii (nici macar cand te bufneste rasul). Celui caruia i s-au vazut dintii este eliminat (si primeste o bautura de consolare).

Bebelus in aer: se joaca afara si este potrivit pentru un grup de aprox. 5 pers. Umpleti cu apa 7 baloane. Liderul grupului numeroteaza persoanele (inclusiv pe el). Formati un cerc cu liderul in mijloc. Liderul arunca balonul cu apa in aer (cat mai sus) si striga "Bebelus in aer, il chem pe ...(si spune un numar)". Persoana cu numarul strigat trebuie sa prinda "bebelusul". Daca nu prinde "bebelusul", sau balonul se sparge, trebuie sa ia alt balon, il arunca in aer, striga un alt numar, iar apoi iasa din joc. Daca prinde balonul, ramane in joc si repeta procedura. Castigatorul jocului este cel ce ramane ultimul in joc.

Oul fragil: grupati jucatorii in perechi (de cate2), spate'n'spate. Intre ei puneti un ou (nefiert), la nivelul spatelui. Provocarea este sa puna oul pe pamant fara sa il sparga.

Mingea: grupati jucatorii in perechi de cate 2 (preferabil barbat-femeie), fata in fata. Fiecare pereche primeste o minge mica de cauciuc/plastic (ex. minge de ping-pong sau de tenis), pe care trebuie sa si-o puna in zona stomacului. Muzica maestro! si concurentii trebuie sa ridice mingea la nivelul obrazului partenerului cel mai scund, fara sa foloseasca mainile. Cine scapa mingea sau triseaza (atinge mingea cu mana) e eliminat.

Voi ce jocuri de iesit la iarba verde cu prietenii stiti?

Pana data viitoare: îmbraţişări gâdilicioase! :)



2 comentarii:

  1. mie imi place in mod deosebit unul pe care il si folosesc pe la training-uri: se recomanda sa fie cat mai multi participanti (peste 15-20). se ridica un participant in picioare, isi alege "victima" si se duce sa o imbratiseze. persoana imbratisata isi va alege la randul ei o alta 'victima" si tot asa. l-am facut in prezenta a 120 de oameni. a tinut aproape 40 de minute si atmosfera s-a destins si s-a spart orice gheata ar mai fi ramas.

    RăspundețiȘtergere
  2. nice - pozitiv
    e cata diferenta intre scopul/obiectivul jocurilor @ traininguri si party-uri, dar ms de sugestie :) sigur voi face un group-hug la urmatorul Atelier (care e undeva intre party-training-teambuiling)
    :)

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...