12 septembrie 2010

Decor tematic: PAUN

O tema curajoasa, extravaganta si luxoasa pentru un eveniment festiv se poate crea in jurul ideii de paun. Cu toate ca, pentru a crea tema, se vor folosi culori puternice (turcoaz, negru, verde/vernil, lila, auriu), un aranjament bine facut, va avea o nota de rafinament, finete si feminitate.


Simbolul paunului:

In Feng-Shui simbolizeaza frumusete si romantism. Paunul este manifestarea Phoenix-ului ceresc pe pamant. Are pe coada sa o mie de ochi ce activeaza norocul de afirmare, promoveaza admiratia publica si aduc motivatii puternice de la alte persoane. Cei o mie de ochi va protejeaza deasemenea de dezastre si pericole. Are rezultate excelente indeosebi in intarirea vigilentei si claritatii, astfel incat persoana respectiva este capabila sa vizualizeze tot ce o inconjoara. In plus, ochii te mai ajuta impotriva tradarilor in dragoste. Paunul mai inseamna frumusete, romantism si sentimentele amoroase din tinerete. Prezenta paunului actioneaza ca un elixir al dragostei. Femeile care aseaza acest simbol prin preajma lor incurajeaza cresterea libidoului la barbatii pe care si-i doresc. Scoate la iveala chintesenta feminina in femei. Paunul poate chiar sa renasca focul stins al unei relatii in racire cu energia inflacarata a unui animal. Este simbolul perfect pentru femeia sau barbatul necasatorit in cautarea iubirii adevarate.

In Islam, aceasta pasare este un simbol cosmic: cand isi roteste coada, el intruchipeaza fie Universul, fie Luna plina, fie Soarele la zenit. O legenda sufita, de origine persana, spune ca Allah a creat Spiritul sub chipul unui Paun, aratandu-i propriul chip în oglinda esentei divine. Celelalte fapturi au fost zamislite din cei cativa stropi de sudoare ce i s-au prelins Paunului de pe coada. In traditiile esoterice musulmane, evantaiul cozii Paunului este un simbol al totalitatii dar si al fragilitatii, caci toate manifestarile apar si pier la fel de rapid ca si rotirea sau strangerea cozii unui paun.
In Hinduism, paunul este asociat cu Lakshimi, o zeita ce reprezinta bunavointa, rabdarea, bunatatea, compasiunea si norocul. In cultura asiatica, paunul este asociat cu zeita Kwan-yin (sau Quan Yin), un simbol al dragostei si al grijei. Legenda spune ca zeita a ales sa renunte la nemurire, deoarece si-a dorit sa ajute umanitatea in evolutia ei spirituala.

In crestinism, paunul reprezinta ochiul “a tot vazator” al bisericii. In plus paunul simbolizeaza renasterea si nemurirea invataturilor crestine.

Costul unui aranjament cu pene de paun este peste media aranjamentelor clasice. Un fir de pana naturala de paun costa 3 Ron.

Mai multe imagini pe aceasta tema (buchete mireasa, torturi, invitatii, aranjamente etc.) puteti vedea aici (click)

Interesant Decor Tematic: Albinute, Fluturi, Cuib, Floarea Soarelui, Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...