01 iulie 2012

Petrecere cu Savanti

Weekendul acesta am pregatit o petrecere de copii in gradina unei familii si discutand cu parintii despre configuratia evenimentului am ajuns la capitolul tematica - decor - activitati. Este super-duper daca se reuseste corelarea intr-un tot unitar (coerent) ale celor trei aspecte! Pe de o parte va fi o petrecere frumoasa, memorabila, iar pe de alta parte, activitatile tin copiii ocupati si nu alearga haotic prin spatiu provocand harmalaie terminata cu plansete si epuizare [parintii stiu la ce ma refer!]. 

Exista foarte multe tematici de petrecere...dar cum o alegem pe cea potrivita?
Va incurajez sa luati in calcul urmatoarele criterii:
  • sarbatoritul este baietel sau fetita? 
  • varsta copilului [1-3ani; 4-6ani; 6-8ani; 9-11ani]
  • interesele copilului [ex. dinozauri, roboti, gandaci, pesti, chimie, bijuterii, dans, sport, personaje animate etc.]
  • numarul de invitati

Odata stabilite aceste aspecte, avem un punct de plecare in conceperea petrecerii - putem defini activitatile si complexitatea lor, putem face necesarul de decoratiuni si putem estima costul petrecerii. 

Costumatie si accesorii
O tematica ce mie imi place in mod deosebit si fascineaza [garantat!] orice copil intre 4 si 9 ani este petrecerea cu savanti! Copiii adora sa se costumeze... halatele si ochelarii de savanti cu siguranta le vor da un aer de "oameni mari si importanti"....iar jocurile tematice si experimentele cu vulcani, gelatine si starile materiei....pffff....va crea o joaca spectaculoasa cu mult "WOW". Se pot umple lejer 2ore , insa activitatea si joaca trebuie dirijata de animatori ce stiu ceea ce este de facut. [p.s. cunosc o echipa de savanti NASA, care atunci cand nu extrag esenta de balon prajit, animeaza astfel de petreceri]

Invitatii la petrecere
Pe langa petrecerea in sine (cu jocuri si activitati), exista si mici detalii care intregesc tabloul: invitatiile la petrecere si mancarea tematica. In imaginea de mai sus, puteti vizualiza cateva exemple de invitatii. Preferata mea este eprubeta radioactiva cu mesaj.

Mancare tematica
La capitolul mancare tematica, tortul si fursecurile in forma de eprubeta sau pahar berzelius, rame in gelatina si sticle de apa cu eticheta de "potiune" ....sunt un deliciu.

Doriti o astfel de petrecere? Ma gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...