Am tot sperat o luna Mai cu soare, in care sa va invit la o intalnire culinara, undeva in aer liber. Nu prea imi iasa planul pt ca se pare ca avem parte de o vreme taaaare capricioasa ...asa ca dupa ce m-am tot gandit si (raz)gandit propun sa facem BRIOSE! :)
Ma topesc dupa briose pentru ca sunt gustoase si usor de facut. Fie ca le serviti dimineata langa o cana de lapte sau cafea, fie ca sunt gustarica din geanta sunt bune, bune de tot!
Am incercat retete cu ciocolata, visine, alune, stafide, cacao, musli, legume, rahat..dar pe locul 1 in topul preferintelor mele stau imbietor briosele cu afine.
Pe langa gustul bun, afinele sunt o sursa bogata in vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B3 si B12), acid folic (care actioneaza la nivel celular, stimuland regenerarea celulelor), vitamina C (antioxidant puternic), magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, sleniu, calciu etc. Asadar, cand va fi sezon de afine proaspete profitati de ele!
Acestea fiind spuse, nu va mai tin in "suspans" si va invit sambata, 21 mai 2011, de la ora 16, la Hotel Ana Timisoara (pe Calea Martirilor 100) la Atelier de Briose!
Fiecare participant va face o tava de briose pe care le poate duce acasa (daca se poate abtine si nu le mananca pe drum :) )
Participarea se face prin rezervare in prealabil la camelia@a-tent.ro sau tel. 0723 049 584, iar taxa de participare este de 40 lei/pers. Taxa de participare include toate materialele necesare atelierului si se achita la sosire. Copiii intre 3 - 10 ani au participarea gratuita si trebuie sa fie insotiti de un adult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu