23 mai 2011

Briose Glazurate

Cu ocazia Atelierului de Briose, pe langa briosele din aluat, am facut si briose glazurate (cupcakes) din pasta polimerica! :)

 Sunt foarte usor de facut (mai usor decat cele comestibile!) Va impartasesc tutorialul:


Aveti nevoie de pasta polimerica de mai multe culori. Daca folositi marca Cernit, recomand nuanta Caramel pt partea de piscot si nuanta White pt glazura (in ideea de bezea - YUM!)


Rupeti cate o bucatica de plastelina din ambele nuante si framantati bine, bine, bine - ca sa se inmoaie.

Dati plastelinei maro o forma de rotunjita, ca de pahar (mai lata in partea de sus si mai ingusta in partea de jos), iar plastelinei albe forma de "teitzel".

Rulati "teitzelul" alb pe plastelina maro, iar apoi introduceti o tija metalica cu piedica (folosita la bijuterii) - tija va fi pe post de agatatoare, iar piedica va fixa tija in plastelina, astfel incat nu va iesi din figurina.

Lipiti cateva buline colorate (ca bucatele de fructe sau bombonele)

Cu o scobitoare, faceti cateva urme pe "piscotul" briosei - ca cele lasate de hartiuta protectoare, dupa copt.

Mai aranjam un pic figurina - o turtim, o ingustam, o indreptam :)

Ajunsi in acest stadiu, urmeaza coptul: 10minute la 130 de grade.

Dupa copt, cu un clestisor (al meu e special pt bijuterii), scurtati tija metalica si faceti o bucla. Atasati o agatatoare! Gata briosa :)

In luna martie am facut o multime de martisoare in forma de prajiturele si au avut mare succes!
"martisoare dulci"
Revenind la Atelierul de Briose, acesta a fost plin de obrajori imbujorati de cald si de entuziasm :) iar la final, muuuulte briose ursulet, floricele sau clasice (in hartiuta)



"buonissimo!"
Multumim Boromir pentru faina numa buna pt prajituri! Daca sunteti curiosi de reteta de Briose cu Afine, treceti pe la Ama in Bucatarie, va asteapta cu o reteta delicioasa!

Un comentariu:

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...