Trebuie sa recunosc ca in "tinerete", am trecut prin experienta unei mese festive servite cu 100 de feluri de tacamuri...in care m-am impleticit (si am crezut ca mor de rusine) . Acum imi vine sa rad cand ma gandesc ca ma uitam ingrozita la ele...si ma intrebam care pentru ce sunt.
In articolul de azi, am sa fac o introducere in acest subiect si va prezint principii generale de aranjare si folosire a tacamurilor.
In primul rand trebuie sa stiti faptul ca modul in care se aranjeaza masa este influentat de criterii precum:
- ora de servire (mic dejun, pranz, cina)
- cadrul de servire (acasa, la restaurant, petrecere)
- meniu (ex. meniu pe baza de peste, finger food etc.)
- criterii regionale/etnice (stil american, stil european, stil asiatic etc.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikKbk-WvntjoEN9QJf6tGMokxeMnaz8nNUmy7FD4YK7pzVlC5a4WyqLG8b0vHCyMstA4vyBp4j54E_VWnqTmNekPDKbbrzw5t1EwzOkLDS6zCJypltBTBCNPEXwOUIjmix5Akkz-Ho1SVF/s320/asezarea-tacamurilor.jpg)
Si pentru ca imi place "puterea exemplului", va prezint un exemplu concret de aranjare a tacamurilor pentru o cina formala:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3hiDg3Z3CK-qsCbZIpRRN9BS_w3uttePb8L6DxJzv886rncznFWtuiAzy_ZL6_A73Y9ImJqICAcsFfWAMbKicloP5EMO2RRrJ71kkQCbgOqagj3AR4VI6CMkc_V7bdPFiRgdWojb03SNC/s320/tacamuri-cina.jpg)
In articole viitoare am sa va vorbesc despre aranjarea mesei pentru mic dejun, pranz, precum si despre furculita/cutitul de peste, clesti speciali si eticheta la masa.
cat de util e articolul tau, ma bucur ca te-am descoperit!!Bine ai venit in viata mea!!!
RăspundețiȘtergereBun venit! :)
Ștergere