01 aprilie 2011

La Joaca: Ghiveci pt Iepuras

Luna aprilie ne bate la usa si odata cu ea si Pastele! De aceea azi va propun ca activitate de weekend cu prichindeii: ghivece pentru Iepurasul de Paste - ca alternativa la cuibul clasic (cand eram mica, desi imi placea sa merg la cules de iarba pt cuibul iepurasului...tin minte ca se vestejea destul de repede si nu prea imi placea lucrul asta...).
Asa ca m-am gandit ca ar arata tare bine un ghiveci decorat (cu drag) in care puneti pamant + seminte de grau sau de iarba.
.
In perioada aceasta nu am timp sa compun un tutorial, de aceea va prezint doar cateva poze care, sper sa va inspire.

Asadar, aveti nevoie de:
  • ghiveci de flori (din ceramica sau din plastic)
  • pamant (sau rumegus) si seminte de iarba (sau grau)
  • culori (acrilice, tempera, carioci - tip marker)
  • nasturi, paiete, sclipici, lipici (adeziv lichid tip UHU sau Bison)
 Activitatea in sine difera ca si complexitate in functie de varsta copiilor:
  • 3-5ani: le puteti trasa cu creionul un contur simplu pe ghiveci si ei doar sa coloreze. Sau le puteti da nasturi si paiete pe care sa le lipeasca.
  • peste 5ani: pot picta/desena liber, sau pot lipi imagini reprezentative (decupate din reviste) cu ceea ce isi doresc ei de la Iepurila.
Dupa ce ghiveciul e gata decorat si uscat, urmeaza ca micul "gradinar" sa pregateasca cuibusorul Iepurasului. Garantez multa nerabdare, entuziasm  si grija pentru iarba ce urmeaza sa creasca...ca doar...nu intampinam iepurasul oricum :))) si...daca micutul are vreo 5-6ani...eu zic ca merita si osteneala unui urecheat facut din lana (vedeti tutorialul aici):
Odata facut pomponul, lipiti ochi sau boabe de fasole si puneti pe un bat de frigaruie pe care il infigeti in pamantul din ghiveci.

Fun - Fun - Fun :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...