15 aprilie 2011

Despre: Valoarea Timpului

Tocmai am rasfoit Cartea Carierei 2006 si m-a tulburat, ca de fiecare data, articolul lui Gabriel Moldovan - CEO RRVBIUM Hr - "Ceva la care sa te gandesti.."

El spune o poveste despre timp - pt ca nu vreau sa-i fur din valoare am sa o citez:
" ...Pe lânga mine a trecut o mamica cu un copil de mâna. Copilul a întrebat ceva. 
-E târziu pui, foarte târziu! Suntem în criza de timp deja! i-a raspuns mamica.
- Mami... dar unde se duce timpul? a întrebat copilul cu mirare în ochii mari.

Imagineaza-ti ca ai un cont la o banca. In fiecare dimineata, banca te crediteaza cu 86,4 RON. Însa la finalul zilei toti bani pe care nu reusesti sa-i cheltui vor fi stersi din contul tau. Ce vei face în aceasta situatie? Vei încerca sa cheltui fiecare ban, în fiecare zi, pâna la ora 00.00. Si –asta doar în cazul în care esti destept/desteapta- vei  încerca cumva sa investesti ceva din acesti bani pentru ziua urmatoare. Cum ti se pare aceasta idee? Ce ai spune daca as afirma ca o banca asemanatoare chiar exista. Ce ai spune daca ti-as spune ca atât eu, cât si tu suntem creditati de ea? Banca se numeste TIMP. În fiecare dimineata esti creditat cu 86,400 secunde. În fiecare noapte, acestea se sterg din cont Se contabilizeaza ca pierdere, fiecare secunda pe care nu ai reusit sa o folosesti în avantajul tau. Nu se reporteaza nici o balanta. Daca nu reusesti sa utilizezi la maxim depozitul zilnic, vei pierde ceea ce nu folosesti. Fiecare din noi are acelasi numar de secunde sa le folosim asa cum credem noi ca e mai bine, dar nu toti le folosim la fel de avantajos sau investim la fel de inteligent. Ceasul ticaie... "

Multumesc Gabriel pentru valoarea dusa acestei carti !

Puteti citi Cartea Carierei 2006 - format electronic aici.  Este un proiect de care sunt foarte mandra si  ocupa un loc special in viata si devenirea mea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...