05 octombrie 2010

Decor Halloween: Vrajitoare

Nu puteau lipsi din decorul (si distractia) de Halloween nici vrajitoarele! :) ..asa ca: azi facem vrajitoare decorative haioase. Daca le lucrati cu copiii, mentionez ca activitatea este recomandata pt +10ani. 

 Materiale necesare:
- carton si hartie neagra
- hartie maro, crem, alba
- bila polistiren (sau minge de ping-pong)
- sisal rosu
- betze frigarui
- ochi
- foarfeca, lipici, carioca

Prima data am mesterit capul: am lipit ochii, am desenat gura, am lipit parul (din sisal) si nasul (facut dintr-un colt de hartie alba rasucita), iar la final am atasat palaria.

Daca nu aveti sisal, puteti pune pe post de par fire de lana sau pene. Ochii aceia de papusa ii puteti cumpara gata facuti, sau ii puteti face decupand dintr-un blister de medicamente 2 lacasuri, puneti o boaba de piper sau o margica neagra si acoperiti lacasul cu o hartie (ca sa nu pice margica). Si mai simplu, e sa lipiti 2 buline de hartie (facute cu perforatorul) si sa le colorati cu carioca pupilele.

Cand am terminat cu capul, am facut corpul: pe un batz de frigaruie am "infipt" bucati de hartie neagra (pe post de haina) precum si o bucata de hartie crem (pe post de maini). Hartia crem a rasucit-o un pic, pentru a avea o "tinuta" a mainilor.

Matura am facut-o dintr-un betigas de frigarui la varful caruia am infasurat hartie creponata maro taiata franjuri. Pentru a fixa hartia de betigas am legat strans cu un pic de ata galbena. Cand am terminat am atasat matura pe batul pe care am construit corpul vrajitoarei. Cele 2 bete le-am fixat legandu-le  strans cu ata (in forma de X).

M-a inspirat un articol gasit pe craftideas.info unde se propuneau 2 tipuri de vrajitoare: unul facut pe un ghiveci mic de flori (dreapta sus) si unul facut pe dopt de pluta (dreapta jos). Eu am adaptat un pic propunerea lor, la materialele pe care le aveam eu prin casa :)

Spor! Sper sa va distrati cel putin la fel de mult ca mine cu aceste decoratiuni :)

Un comentariu:

  1. Imi place ideea cu vrajitoarea dar o so fac de -acum desi mai sunt doua luni pana la halloween pentru ca imi place

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...