07 octombrie 2010

Decor Halloween: Mancare Tematica

Cum orice petrecere reusita trebuie sa aiba si ceva de rontait, azi prezentam mancare "costumata" in spiritul Halloween-ului :)

In imaginea alaturata avem ochi facuti din turta dulce glazurata + bombonica (pupila) + glazura rosie de zahar.
Glazura rosie gasiti la Dr. Oetker - Creioane pentru Decor. Creioanele sunt foarte usor de folosit, desenati modelul, iar in cateva secunde glazura de zahar se intareste.



Un alt model de ochi...puteti face din budinca!
Aveti nevoie de:
- capacele rotunde (precum cele de la surprizele din oua Kinder)
- jeleu rotund (inel)
- bombonica neagra (ex. aluna trasa in ciocolata)
- budinca de vanilie
- platou pt servire
Imaginea alaturata este sugestiva pt modul de preparare.

Grrrrr....la limita dintre haios si gretos sunt... degetele! Din aluat de pizza (daca doriti sa le serviti la mancare din carne), sau aluat de biscuiti prin masina (dulce) sau chiar aluat de saratele, puteti face degete comestibile. Pe post de unghie va recomand sa puneti cate un sambure de migdala (sau maslina). Daca doriti si "sange"...putina dulceata de zmeura, va va da efectul dorit. (Gasiti o reteta aici-click)


Martha Stewart propune fantome din ciocolata alba.
Aveti nevoie de:
- betigase
- ciocolata alba
- bombonele decorative

Topiti ciocolata alba, intindeti-o conturand o forma fantomatica. Puneti betigasul in ciocolata. Inserati bombonele decorative negre pe post de ochi..si gata!




La pizza costumata de Halloween v-ati gandit? Cu cateva masline negre, rabdare si imaginatie puteti face paianjeni infricosator de gustosi :)
Imaginea alaturata e sugestiva pentru modalitatea de aranjare a paianjenilor.




Pe langa paianjeni, pizza poate fi decorata si sub forma de mumie. Taiati fasii de cascaval si bandajati cu ele suprafata cercului de pizza. Puneti 2 masline negre pe post de ochi..si v-ati ales cu niste mumii senzationale.




Palarii de vrajitoare! Simplu, gustos, inedit. Aveti nevoie de: cornete din napolitana (de inghetata), biscuite, glazura de ciocolata. In cornetul de inghetata puteti pune o mica surpriza (ex. bombonele)









Aceste deserturi sunt absolut senzationale! Budinca de ciocolata, chec  de ciocolata sfaramat, biscuite, glazura rece Dr. Oetker. Gustarica arata foarte bine! Puteti amenaja o zona de "cimitir" pe masa de bufet.





Sunt o multime de feluri in care puteti pregati mancarea pt petrecerea de Halloween. Sper ca exemplele prezentate mai sus sa va inspire si sa va deschida apetitul pentru astfel de experimente culinare infricosatoare :)

6 comentarii:

  1. Super ideile, Camelia, desi recunosc ca n-as manca degetele alea nici daca as fi pe o insula pustie si ar fi ultimele chestii ramase de mancare. Uite aici (http://gospodini.blogspot.com/2009/10/ce-gatim-de-halloween.html) inca vreo cateva idei frumoase. Teo chiar a facut degetele alea si inca vreo doua chestii de speriat! (de speriat de bune ce sunt, desigur!)

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) daca degetele ti se par gretoase...ma bucur ca nu am publicat cocktail-punch'urile cu tot felul de râme si ochi prin ele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Râme şi ochi din jeleu, sper :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) da, clar!...dar aratau tare reale (bliax..)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Camelia, vad ca cu putina imaginatie orice se poate transforma in decor tematic. Pentru o clipa mi-am imaginat cum ar fi o nunta cu tematica Halloween in care mireasa sa arate ... nu de revista, ci de mormant (ca prea sunt numa poze "superbe" peste tot). Iar oamenii sa se imbrace in cele mai vechi haine pe care le au, ba chiar sa le mai si rupa ici colo, iar scaunele sa fie ca niste pietre funerare, iar pe masa numai minunatii din astea.
    Ar fi foarte ieftin pt toata lumea nu? Doar decoratorul ar trebui platit mai consistent :))
    La biserica dupa ce se cruceste preotul de ceea ce vede, trebe convins sa lase alaiul sa intre, spunandu-i ca nici moartea nu ne va desparti.
    Stai, nu imi face nunta cu halloween!
    I-o decizie prea importanta!
    Nu nuta, ci tematica!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ank: :)))))))) inainte de cununie, face popa o exorcizare! radem noi, dar sa sti ca am vazut intr-o revista o nunta cu tematica "halloween" ! Era fff faina, dar iti dai seama ca tre sa ai bunici si matusi care sa nu lesine si sa-si scuipe in san la un astfel de decor :)))

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...