01 octombrie 2010

Bufnite din Lana

In urma succesului de care s-au bucurat bufnitele din lana la Atelierul de Paine (din 26sept), am hotarat sa prezint modalitatea lor de "manufacturare". Sunt destul de simplu de facut - trebuie doar putina rabdare. Este o activitate excelenta pe care o puteti avea cu copiii (5-7ani). 

Pe langa faptul ca rezultatul "muncii" este haios, activitatea in sine dezvolta copiilor:
- creativitatea
- dexteritatea
- atentia
- abilitatile de comunicare
- creste stima de sine
 Pentru inceput trebuie sa faceti niste cercuri de carton pe care urmeaza sa infasurati lana. Aveti nevoie de 2 dimensiuni: cerc mare pt corpul bufintei (diametrul aprox. de 7cm) si cerc mic pt capul bufnitei (diametrul aprox de 4,5cm).
Cu cat infasurati mai multa lana pe cercurile de carton, cu atat pompoanele vor fi mai dense. Puteti folosi lana de o singura culoare, sau lana de mai multe culori (pentru un efect "pestrit").
Cand pomponul pentru corp si cel pentru cap sunt gata, trebuie sa le legati unul de altul  [cat mai strans..ca sa nu patiti ca mine la prima bufnita - cand nu am legat bine pompoanele si capul era cam bleg..parca avea bufnita gatul rupt :))) ]

Urmeaza sa punteti ochi,cioc, pene, picioare. Pt ochi puteti opta pentru varianta simpla, in care lipiti 2 nasturi (sau ghinda) pe post de ochi; sau varianta mai complexa in care faceti ochi din hartie prin metoda "quilling" (instructiuni in imaginea de mai jos).

Cand "pufosheniile" sunt gata le puteti agata in brad, pe crengute decorative, la breloc, la ghiozdan etc.
Spor si voie buna! :)

PS. va prezint cateva bufnite meshterite la Atelierul de Paine


Un comentariu:

  1. Abia astept sa incerc sa fac si eu una,sunt foarte dragute si haioase ale tale!felicitari

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...