19 aprilie 2012

Coronita de Premiant

Va mai amintiti coronita de premiant? Nu stiu cum se face ca zilele astea m-am gandit la ele...si imi dau seama ca sunt amintiri asa de dragi ca ma induiosez toata :) Facutul coronitei era un moment in sine ...si nu unul oarecare ci unul special! Multe din ele au fost facute din flori naturale, luate din gradina de la matusi sau apropiati - meritam trandafirii cei mai frumosi si simteam ca ii primesc cu drag si apreciere! Dupa mai multe coronite din flori naturale...care s-au ofilit pana la premiere...sau m-au impuns... mama s-a gandit sa-mi faca coronite din flori de hartie (dupa 20de ani am aflat ca asta se numeste quilling)

stanga: aprilie 2012                                               dreapta: 3iunie 1989
Tin minte ca una din coronitele cu flori de hartie + fire de asparagus a stat ani buni intr-o fructiera din vitrina mamei mele. Si de fiecare data cand stergeam praful pe acolo, ma uitam cu drag si bucurie la ea. Era trofeul meu de prima,de cel mai bun. Va jur ca-mi doream premiul I pt coronita (si momentul creat de mama in jurul ei) - la cadou primeam carti... pe care trebuia sa le citesc (si nu-mi placea! cahh...)

De dragul acestor amintiri, am incercat sa fac o coronita de premiant. Doar asa....sa vad cum se face:) Am pus sarma si flori artificiale (boboci de trandafir) - nu au spini si nu se ofilesc si - foarte important - nu aluneca de pe cap.

As fi tare bucuroasa sa fac cu mainile mele coronita de premiant al vre-unui prichindel.... 
O imbratisez pe mama, matusa mea si pe mama de la Cenad pentru ca mi-au creat asa o poveste cu amintiri frumoase si m-au facut sa ma simt speciala in fiecare an! Le iubesc pe toate trei :)

6 comentarii:

  1. Foarte frumos scris...si foarte frumoase pozele...
    Ai avut o idee grozava cu coronita...:) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca sa faci o astfel de coronita! eu tin minte ca am fost la o doamna ce stia sa faca [mi-a luat si masura]

      Ștergere
    2. P.S. ...numai sa nu pui beteala..!!!... m-a mancat capul de la ea de numa-numa...si aluneca rau pe parul meu curat si pieptanat

      Ștergere
    3. Sunt de plastic florile din poza??? nu par.Ai facut-o tu?

      Ștergere
    4. sunt din material.

      am vazut online coronite senzationale realizate din flori de hartie sau material [au avantajul ca nu se ofilesc]

      artizanul meu preferat pe tema asta, ramane April de la Gardens of Whimsy
      http://cameliaminisan.blogspot.ro/2013/05/gardens-of-whimsy.html

      Ștergere
  2. mmmm chiar mi-am adus aminte exact de perioada asta cand terminam scoala si primeam coronita din garofite roz :) ce amintiri placute :) bine punctat Camelia :D

    RăspundețiȘtergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...