08 februarie 2012

Fimo: Zahar Cubic

Dupa o prima oprire pe la prietenii mei de la ilovehandmade.ro, va prezint tehnica de modelat zahar cubic din pasta polimerica, tehnica prin care am mesterit acum ceva vreme Cerceii Moka


Pentru a face cuburile este nevoie de:
  • Polimer marca Cernit - nuanta White 010
  • Zahar alimentar - cu granulatie mare
  • Apa calda


Inainte de a incepe sa framantati polimerul, spalati mainile bine, bine. Cea mai mica scama..se va prinde de polimer si va arata urat! 


Framantati Cernitul si dati forma de cub. Apoi presati cubul, pe toate fetele, in zahar. Cristalele de zahar trebuie sa intre cat mai bine in polimer! Este posibil ca atunci cand presati cubul in zahar, acesta sa se deformeze. Redati forma cubica dupa ce l-ati acoperit cu zahar. Mare atentie la muchiile cubului, aveti grija sa imprimati zahar si pe ele, pentru un rezultat cat mai real!


Introduceti in cub, o tija sau o scobitoare - in functie de cat de mare doriti gaura. Va recomand sa introduceti tija/scobitoarea prin insurubare si nu prin infigere. Astfel, figurina nu se deformeaza atat de tare.

Cand cuburile sunt gata (zaharisite, gaurite si aranjate) se pun in cuptor (intr-o tava cu hartie de copt) timp de 10minute la 130 grade. Trebuie sa stiti ca Cernit White 010, dupa coacere este semitransparent - v-am povestit despre asta aici (click)


Dupa ce cuburile s-au copt, puneti-le in apa calda - asta pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-au topit cristalele de zahar..taaaa-daaa...puteti vedea textura imprimata si efectul de zahar cubic.

Cu cat lasati cuburile mai mult la cuptor (12-14minute), ele se vor maroni si capata un aspect de "zahar brun"
Abia astept sa primesc poze cu zaharul vostru si sa-mi spuneti cum vi se pare! :)
Subscrieti blogului pentru a primi articolele direct in casuta de e-mail

6 comentarii:

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...