31 ianuarie 2011

Tutorial: Inima din Fimo

Pentru ca am fost intrebata de (prea) multe ori "da' cum le faci?", m-am hotarat sa prezint pas cu pas cum se fac inimi din pasta polimerica (Fimo, Cernit).

Pasul 1: va cumparati pasta polimerica! Mie imi place marca Cernit, iar din gama lor am lucrat cu rosu, roz si alb - am amestecat culorile pt a avea un finish "marmorat"
Roz si Alb din seria Glamour (au particule sclipicioase)
Pasul 2: Am taiat fasii batoanele de Cernit si le-am pus pe o foaie de copt, pe calorifer (v-am mai spus ca am mainile reci :) , iar daca le pun pe calorifer se inmoaie si se lucreaza usor ). Am framantat rosu+roz+alb, pana am obtinut gradul dorit de omogenizare al culorilor.
Se framanta in palma
Pasul 3: Dupa framantare, se face un teitzel gros, cam cat un deget de domnisoara :p si se taie 2 bucatele din care urmeaza sa facem inima
Teitzelu' gros :)))
Pasul 4: Cele 2 bucatele le fac pe rand bilutze in palma - tehnica chiftelutzelor. Dupa ce le-am facut bilutze, le dau o forma de "lacrima" - metoda teitzelului in dunga (adica in timp ce frec biluta in palma, apas un pic mai tare pe a-2 jumatate si iasa "lacrima"...nah..nush daca ati inteles...da va prindeti voi! :)
Lacrima (stanga) - Bilutza (dreapta)
Pasul 5: Cand am 2 jumatati frumoase (nu neaparat simetrice) le pun una langa alta

Pasul 6: Le apas un pic cu degetul ca sa se lipeasca jumatatile una de alta. Daca apesi mai tare, inima iasa mai plata, daca apesi mai usor va fi 3D, mai bombata (cam ca bomba sexy :))))

Pasul 7: Dupa ce s-au lipit jumatatile, imi place sa fac varful inimioarei un pic rasucit - ii da un aer mai "strengar" si imi lasa senzatia aia cand, in filmele vechi se pupa el cu ea, ea se ridica pe varfuri si isi ridica un picior :)) . Nu uitati sa puneti si o tortita (ca sa puteti agata inima)

Pasul 8: Dupa ce am terminat cu modelatul, pun intr-o tava hartie de copt si asez pe ea inimioarele. Le las vreo 10 minute la temperatura de 120 grade C. (pe pachet scrie ca pana la 30 de minute se pot lasa, insa eu consider ca pt aceste figurine 10min sunt suficiente)

Pasul 9: Dupa ce scot inimioarele din cuptor si le las la racit, le dau cu lac transparent pt luciu si protectie (lacul pe care eu il folosesc este marca Darwi)
Pe unele inimioare am pus si glitter (inainte de a le coace), sau le-am dat cu vopsea (dupa coacere) sau am scris cu markere speciale (dupa coacere).

Cam asta ar fi :) Distractie!

4 comentarii:

  1. E super ideia si imi place cum ti-a iesit, dar am shi eu o intrebare. Am niste prietene shi vreau sa o impart in 3 sa fie cu BFF shi nu stiu cum sa o fac, k am incercat shi nu mi-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.Super ideea!Am o intrebare,unde gasesc sa cumpar tortitele pt a agata inimioarele?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://cameliaminisan.blogspot.ro/2011/07/e-magazine-de-hobby.html

      Ștergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...