26 ianuarie 2011

Despre domni educati cu maniere de ţaţă

Cautam seara trecuta un film la TV si, pt ca telecomanda are bateriile in coma, am zabovit pret de cateva minute pe Antena la emisiunea lui Lucian Mandruta - Nimic Important.... Invitati: Dan Boerescu (redactor-sef Playboy) si Codrin Stefanescu (politician si colectionar)
Dan Boerescu (stanga) - Codrin Stefanescu (dreapta)
Ei bine...dupa emisiunea asta ...jur pe rosu ca n-am sa ma mai uit in veci nici la emisiunea lui Mandruta si nici la vreo emisiune in care apar "domnii" Boerescu si Stefanescu!

Eu cred ca la emisunea din 25 ianuarie, cand Mandruta a spus ca isi cauta o asistenta TV, cei 3 crai s-au intalnit si au spus "hai sa ne radem!". Zis si facut...au adus niste fete slab pregatite si nepotrivit imbracate si faceau glume si rautati pe seama lor...savurand momentul, incununati de capacitatea lor intelectuala si rafinamentul lor cultural. 

Imi argumentez dezamagirea fata de emisiune si invitati prin urmatoarele:
1. daca Mandruta isi doreste cu adevarat o asistenta, atunci cei care au facut recrutarea si selectia ar trebui evaluati profesional... pt ca i-au trimis omului candidatele cele mai nepotrivite cu postul! Daca selectia a fost pe criteriul cea mai nepregatita candidata, atunci cred ca Mandruta si-a pregatit prost si neinspirat emisiunea de ieri, a risipit spatiul de emisie si a realizat o emisune extrem de slaba.[ Tot el comenta , alta data , calitatea slaba a emisiunilor si a invitatilor si arata cu degetul spre media...care promoveaza non-valori....cred ca in emisiunea cu Andreea Marin spunea asta] Imi era mai simpatic la stiri cu Balbute...in emisiunea asta mi se pare tras de par, chinuit, fals, papagal si lingusitor (cu invitatii)

2. Pentru Dan Boerescu si Codrin Stefanescu aveam o doza de respect datorita background'ului lor profesional. Nu esti un prost daca esti in stare sa conduci revista Playboy sau sa scri niste carti cu substanta... Ok, deci asta e clar: invitatii au mansarda mobilata si creier cret...DAR nu stiu unde mi-a fost mintea de mi-am creat si asteptari pentru bun-simt si bune maniere de la cei doi.... ca nu este obligatoriu intelectul sa vina la pachet cu omenia! Sunt dezamagita ca cei doi s-au coborat la nivelul unei astfel de teme si emisiuni... De la Dan Boerescu ma asteptam sa ofere feedback (intr-o maniera asertiva/constructiva) referitor la modul in care trebuie sa arate o asistenta TV - care sunt calitatile fizice urmarite? cum este evaluata candidata prin filtrul unui profesionist.?.. adica...asta este contributia la care eu ma asteptam de la cineva ca el - sa dea o plus valoare cuiva care isi doreste cu adevarat sa faca televiziune. Nu s-a intamplat asa si a preferat sa seveasca tartine de caviar in timp ce se balacea cu pofta in troaca de porci! Codrin Stefanescu s-a dat talentat cititor de poezii..ei bine domnule, intreb...in poezie, ajunge doar sa citesti cu intonatie (respectand semne de punctuatie) ? dar cu trairea...cu ea cum ramane? ca era total absenta la purtator..si..nah...avem asteptari de la "cunoscatori" ! 

Si uite asa au ras cei 3 crai de fetele alea care, da - nu aveau nici o treaba cu televiziunea, dar erau dornice sa iasa din anonimat si saracie. Cireasa de pe tort a venit odata cu prezenta unei fete mai corpolente si mai "dintr-o bucata". Atat domnul Boerescu cat si domnul Stefanescu au facut comentari (deloc) subtile despre greutatea fetei: "mai ai loc in pantaloni?", "ai intrecut-o pe Nikita la kg?", "tu nu poti vorbi despre subiecte slabe ca.." . La aceste comentarii tanara s-a aparat cum a stiut, fapt ce l-a deranjat pe domnul Stefanescu obligandu-l sa sublinieze faptul ca "domnisoara este cam obraznicuta" 

Aceasta afirmatie "domnisoara este cam obraznicuta" a fost cireasa de pe tort...capacul pe oala...picatura ce a umplut paharul! Adica voi o jigniti in cel mai urat mod, facand niste comentarii pe care un DOMN nu ar trebui sa le faca unei femei sub nici o forma (tine de eticheta si bun simt . Se presupune ca  niste respectabili ca ei au avut acces la educatie si si-au insusit cei 7ani de acasa) si tot ea e obraznicuta?!. Pai daca ea a fost obraznicuta, "domnii" au fost nesimtiti (dar asta nu se pune, pt ca ei sunt "importanti"). Dincolo de criteriul educatie si bun simt....nici aspectul lor fizic nu-i prea avantajeaza (vezi poza) ...ca sa zici ca sunt in masura sa arunce cu pietre!

Se pare ca "de la un anumit nivel" ai voie sa spui ce vrei, cum vrei, cui vrei... si sa fi si aplaudat pentru asta... Dezamagitor, penibil, trist....dar oare pana cand tot asa?....

7 comentarii:

  1. mare dreptate ai, tocmai de aceea refuz de mai bine de un an sa mai vizualizez posturile romanesti...singurul regret pe care-l am e ca nu am facut asta mai devreme LOL

    RăspundețiȘtergere
  2. stii, compar cu "American Idol" sau "Do you think you can dance", unde juriul comenteaza si subliniaza ceea ce a fost bun si mai putin bun in prestatia concurentilor - oare de ce "vedetele" noastre nu pot fi constructive si cu o atitudine ok?! au o placere nebuna sa isi bata joc... si sa fie mandrii de pozitia privilegiata ce li se ofera ca sa faca asta... trist trist trist

    RăspundețiȘtergere
  3. in america genul asta de intimidare al unei persoane se numeste bbulling (asa cum a zis ank).
    ca sa se vada mai bine diferenta intre romania si america, e suficient sa te uiti la emsiunile romanesti si intelegi intregul sistem romanesc.

    bulling .. atat. pe asta se bazeaza tot sistemul ro. atat in afaceri, cat si in viata personala.

    in america intimidarea este lucrul ce se vrea evitat, pe cand la noi se vrea cat mai afisat.

    romania este o groapa de gunoi .. nu-i de mirare ca suntem cunoscuti ca gipsys ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ajuns pe blogul tau cautand Fimo si de la asta ti-am citit aproape toate articolele. Felicitari si pentru articole si pentru ateliere, creatie. Eu nu ma mai uit la tv de 8 ani si ma simt foarte foarte bine. Ma bucur cand aud tot mai multa lume care renunta la intretinerea mincinosilor si nesimtitilor care fac televiziune. Felicitari Camelia si mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea cum de te pricepi la atatea lucruri? si fimo si ateliere si alte activitati.Te-am descoperind cautand fimo si am citit tot blogul tau esti fantastica .. mult succes in tot ce faci
    liliana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur de viata si atat. :) iti multumesc pt vorbele frumoase

      Ștergere

Recomand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...